Sobota krátce po poledni, zahrádka restaurace U Jelena je plná a před ní stojí autobus. Nezvyklá to situace. obyvatelé Koštova však již dobře vědí, o co jde a účastníci to vědí také. Čeká je deset kilometrů stále oblíbenějšího pochodu Koštovská desítka.

Počasí nakonec pochodu přálo, a tak obavy z deště nebyly na místě. Autobus tentokrát zamířil do Dolních Zálezel. Trasa pochodu zpět do Koštova nebyla z nejlehčích, za zmínku stojí hned prvních 2,5 km stoupání z Dolních Zálezel do Dubic. Odměnou byl ale nejeden hezký výhled nejen na údolí Labe. Možnost občerstvení v Dubicích jistě přišla také vhod. Pochod pokračoval po zelené turistické trase do Suché. Dalším zajímavým úsekem byl sestup ze Suché do Koštova, který nabídl nejeden zajímavý pohled na údolí Bíliny. To už ale mnozí před sebou viděli spíše cíl a zasloužené občerstvení. Posezení v cíli bylo příjemné natolik, že si jej mnozí účastníci protáhli do pozdních večerních hodin.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě Koštovské desítky podíleli, zejména pak našemu navigátorovi Michalu Pelcovi za výběr a přípravu trasy. Děkujeme také všem, kteří se pochodu zúčastnili a doufáme, že s námi půjdete příště zas.

Bavte se s námi!

SKK Koštov